Draai uw telefoon of tablet voor optimale weergave

Wat is Neurofeedback?

Neurofeedback is een behandelmethode voor de hersenen. De bedoeling is om de hersengolven die met een bepaalde klacht verband houden te onderdrukken en de golven die de klacht verminderen juist te versterken.
Bij een neurofeedbacksessie worden elektroden op het hoofd geplaatst die de hersenactiviteit meten (EEG). Dit EEG kun je zien op een monitor. Elke keer als de EEG-monitor het gewenste patroon krijg je een beloning, bijvoorbeeld een muziekje.
Neurofeedback kan worden ingezet bij slaapstoornissen en ADHD/ADD. In de meeste gevallen heeft neurofeedback een positieve invloed op de slaap en concentratie. Na ongeveer 10 keer kan worden ingeschat of neurofeedback aanslaat. Bij elkaar zijn er over het algemeen 20 tot 30 sessies nodig waarna zal worden afgebouwd.
Neurofeedback wordt soms vergoed vanuit de aanvullende verzekering, alternatieve zorg. Kijk voor de tarieven hier.

Quote van L. (13):
Ik merk het verschil qua concentratie niet meteen, maar als ik mijn concentratie vergelijk met 2 maanden geleden, dan zie ik veel vooruitgang. Ik ben er niet veel tijd aan kwijt en de mensen zijn aardig.

B:
Mijn dochter (bijna 14) is in anderhalve maand helemaal opgebloeid. Ze kan zich veel beter concentreren op haar huiswerk en ze heeft alle onvoldoendes weggewerkt. Ze zit rechtop en energiek en haar zelfvertrouwen qua leren is enorm gegroeid. 

S (52):
Ik wilde neurofeedback proberen omdat ik moeite had met concentratie. De eerste behandelingen werden vergoed via de verzekering onder 'alternatieve zorg', maar ik merkte zo snel verbetering dat ik de verdere behandelingen zelf heb betaald. Ik voel nu veel beter aan wanneer ik minder geconcentreerd raak en ik kan mijn concentratie op een ontspannen manier bijsturen. Ik voel me er ook veel energieker door.