Draai uw telefoon of tablet voor optimale weergave

Voor kinderen

 

Psychologische zorg

Waarmee komen ouders bij Hulp op IJburg? Voorbeelden van zorgen zijn: slaapproblemen, driftbuien, faalangst en problemen in de omgang met anderen of problemen rondom echtscheiding. Soms willen ouders gewoon eens van gedachten wisselen met een professional.

Afhankelijk van de leeftijd en persoonlijkheid van het kind, praat en speel ik met het kind. Ik doe ontspanningsoefeningen of fantasie oefeningen. Ik daag gedachtes uit en reik alternatieven aan. Er is aandacht voor het lichaam want psychische problemen uiten zich vaak lichamelijk. Door goed naar het lichaam te luisteren, leren we van onze geestelijke gesteldheid. Vooral kinderen staan nog sterk in contact met hun lichaam. Regelmatig heb ik contact met de ouders. Soms hebben ouders vragen en behoefte aan een klankbord. Ouders willen gewoon een keer van gedachte wisselen met een professional. Soms zie ik het kind dan maar een enkele keer of zelfs helemaal niet. 

In de verstandelijk gehandicaptenzorg heb ik behandelervaring opgedaan.

Bij de Raad voor de Kinderbescherming heb ik veelvuldig met ouders en kinderen gesproken over opvoedingsthema's. In mijn postdoctorale specialisaties is er veel aandacht geweest voor behandelmethoden zoals cognitieve gedragstherapie (ik heb de basiscursus gevolgd), Gestalttherapie en energetisch werken

De tarieven van de verschillende behandelingen vindt u hier.